A fülbevaló igazán praktikus

A különféle csecsebecsék mindig is az emberek életének részét képezték. Voltak olyan korok, amikor a jelentőségük egy kicsit háttérbe szorult, de olyan is volt, amikor csak a gazdagok tehették meg, hogy ékszereket hordjanak. A fülbevaló tipikusan olyan kiegészítő, ami egyetlen nő ékszeres dobozából sem hiányozhat.

Már az ókori egyiptomiak is viseltek karkötőket, karláncokat, medálokat és fülbevalókat. A régészek feltárásai alapján elmondható, hogy minden korban használtak valamilyen kiegészítőt a ruházat mellé. Sőt! Olyan leletek is előkerültek, amelyek azt bizonyították, hogy egyes népeknél az ékszerek sokkal fontosabbak voltak, mint a ruházat. Inkább feldíszítették a testüket, mint elfedték textilekkel.

A fülbevaló rengetegféle formában rendelhető meg a velekey-ekszervilag.hu webáruházból is. A mai fejlett technológiák természetesen hiányoztak a régi időkből, azonban megoldották más formában a csecsebecsék előállítását. Amikor már megjelentek a nemesfémből előállított fülbevaló típusok, akkor azokat formákba öntötték. Megolvasztották magas hőmérsékleten a nemesfémeket, majd kiöntötték valamilyen formába.

Természetesen alkalmazták még a vésést is, mint díszítő technikát. A fülbevaló manapság is többféle anyagból készülhet. Az egyik leismertebb alapanyag az ezüst, ami az érzékeny bőrűeknél nem okoz kiütést. A másik nagyon jellemző fém, amit felhasználnak, az arany. A fülbevaló jó minőségű kristályokkal is gyakran van díszítve, amitől még egyedibb és elegánsabb lesz az ékszer. Amennyiben a párját szeretné meglepni, akkor nézzen szét az online webáruházban és lepje meg valamelyik csodálatos darabbal!

Print Friendly, PDF & Email