Fontos kiegészítő a riasztó akkumulátor

riasztó akkumulátor

A modern elektronikai rendszerek esetében komolyan oda kell figyelni bizonyos alkatrészek működésére, mert egyes elemek idővel elhasználódhatnak. Egy védelmi rendszer keretén belül, ebbe a kategóriába tartozik a riasztó akkumulátor is, ami sokban hasonlít egy autó kiegészítőjéhez. A funkciója, hogy ellássa a hálózat hiányában a hang- és fényjelzéssel működő szerkezeteket, valamint az érzékelőket is működtesse.

Többféle típus létezik a töltöttség és méret szempontjából, ezért némelyik tovább láthatja el a feladatot. A riasztó akkumulátor véletlenül se maradjon ki a rendszer felállítása során és érdemes előre kiválasztani annak a helyet, hogy védett és illetéktelenek részéről megközelíthetetlen részre kerüljön. Természetesen a hálózatról folyamatosan újratölthető, ha gyakran kerülnek igénybevételre.

Vannak olyan régiók az országban, ahol néha egy nagyobb vihar vagy valamilyen más okból, bizonyos időre megszakad a folyamatos áramellátás. Amennyiben adott a riasztó akkumulátor, akkor felesleges félnünk, mert az átveszi a munkát. Nem rendelhető meg akármilyen kivitel, ezért forduljunk szakemberhez vagy olvasunk utána alaposan, hogy milyen feltételeknek muszáj megfeleljen a riasztó akkumulátor! Adott időközönként ne maradjon el a felülvizsgálata sem!

Csupán néhány apró részletről van szó, amire elengedhetetlen odafigyelni és akkor a biztonságunk jó kezekben lesz. Egy teljesen feltöltött riasztó akkumulátor esetenként több órán át életben tarja a házat biztosító rendszert, így még a szándékos szabotázs sem fog ki rajta. Tudjuk otthonunkat, szeretteinket és értékeinket mindig biztonságban, bármilyen nehéz helyzet adódjon!