Hogyan vásároljuk meg a legjobb babakocsit?

babakocsit

Vajon mennyire lehet komplikált egy babakocsi vásárlás? Csak pénztárcánk határozza meg, hogy milyen minőségű és mennyire megfelelő babakocsit van lehetőségünk választani, vagy ennél sokkal több mindenről van szó? Mindenesetre kijelenthetjük, hogy a személyautó vásárláshoz hasonlóan, az ideális babakocsi kiválasztásánál is nagyon sok tényezőt figyelembe kell vennünk. Aki nem így jár el, igencsak megnehezíti a saját maga dolgát, illetve babája kényelmét is kockáztatja.

Mondhatnánk, hogy a baba azt szokja meg, ami van, de az alább felsorolt tényezők hallatán talán a témában legkritikusabb személyek is meggondolnák, hogy milyen babakocsi talál hozzájuk a leginkább. De lássuk melyek is ezek a tényezők, szempontok? Először is nagyon jól át kell gondolni, hogy aktivitásunknak megfelelően milyen terepen fogjuk a leggyakrabban használni a babakocsit. Értelemszerűen a városi, tömegközlekedést gyakran használók, illetve lift nélküli tömbházban lakók számára egy könnyű kocsit érdemes választani. A természetben aktívabb szülők, kismamák számára egy nagyobb kerekű, jó rugózású babakocsi jelenti a jó választást, amely megfelelően mély ahhoz, hogy a baba akár szaladásnál, vagy gyorstempójú sétánál is biztonságban legyen. Fontos szempont lehet emellett a babakocsi felszereltsége különféle kiegészítőkkel.

Azok, akik gyakran tartózkodnak több órát távol otthonuktól, nagyon kedvelik a lábzsákkal, esővédővel, napernyővel, vagy akár bevásárló kosárral ellátott kocsikat. Sokan figyelembe veszik a babakocsi márkanevét is. Ez természetesen nagymértékben összefügg az árral és a minőséggel. A babakocsik árát a márkanév mellett a funkciók határozzák meg. Általában akik anyagilag megengedhetik maguknak, és nem szeretnek sok időt tölteni a különféle előnyök és hátrányok mérlegelésével, multifunkciós babakocsikat vásárolnak, amelyekben minden megtalálható, amire egy kisbabának és szüleinek szüksége lehet.

Print Friendly, PDF & Email