Mi jellemzi az örökzöldeket?

A fenyőt biztosan mindenki jól ismeri és azt is megtanulta erről a különleges növényről az iskolában, hogy rendkívül egyedinek számít, ugyanis egész évben zöldell. Azokat a növényeket, amelyek egész évben zöldellnek, nem fakulnak meg, örökzöldeknek nevezzük.

Az örökzöldek másik ismert neve a télizöldek, amelyek nem hullatják el a leveleiket, hiszen egész évben rajtuk maradnak. A megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalon több olyan örökzöld cserje megtalálható, amelyek különlegesnek nevezhetőek. Amennyiben Ön is kíváncsi ezekre a növényekre, akkor látogasson el a weboldalra és nézze meg a különleges kategóriát!

Elöljáróban annyit el kell mondani a speciális növényekről, hogy a szakember azoknak ajánlja, akik egész évben szeretnék a kertjüket dekorálni velük. Ezek a fajták ugyanis nem igényelnek különösebb gondozást. A különleges örökzöldek közé tartozik a liliomfa, a fehér iszalag, az arany oregoni hamisciprus, a kanadai Hemlok fenyő, a kőtörő cserje, a nyugati szamócafa és még sorolhatnánk.

Az arany oregoni hamisciprus akkor is jó választás, hogyha szeretné elválasztani a szomszédját a saját kertjétől. Az örökzöldek között számon tartott növény ugyanis gyorsan nő. Terebélyes méretei pedig lehetővé teszik, hogy a szomszéd ne tudjon átlátni. Mivel az örökzöldek közé sorolható, így egész évben távol tarthatja a bámészkodókat. A hamisciprus földlabdás kiszerelésben vásárolható meg, amit 0 és 25 °C fok között szokás ültetni. Az ültetés így tavasszal és ősszel egyaránt kivitelezhető.

Print Friendly, PDF & Email