Minden műhelybe kell az asztali körfűrész

A természet egy olyan csodálatos rendszer, ami képes megadni számunkra minden szükséges elemet, ami csak kellhet életünk során. Az igazi mesteremberek, amikor kimennek az erdőbe sétálni, amellett, hogy gyönyörködnek a magasra növő fákban, már látják bennük azt a potenciált, hogy mit készíthetnének el belőle egy asztali körfűrész segítségével. Természetesen ez még nem minden, mert több másik felszerelésre is szükség van, a megmunkálás során. Nézzük meg akkor kicsit részletesebben, milyen módon születik meg többek között egy bútor! Különös tekintettel leszünk az asztali körfűrész sajátosságaira, hiszen a precíz vágásokhoz mindenképpen erre van szükség. Adott az alapanyag, amit az erdőből vágunk ki.

Ezt első részben háncsozni és darabolni kell. Ezt ipari felszerelésekkel teszik meg és itt még sehol sem aknázható ki az asztali körfűrész sajátossága. Voltaképpen, amikor egy szaki beszerzi a megfelelő alapanyagot, akkor azt általában egy fafeldolgozó üzemből vagy kereskedőtől vásárolja meg, már kellően kiszárított változatban. Ha azonban nem elégséges a nedvesség vesztés, akkor bizony gondoskodnunk kell róla, hogy az megtörténjen, mielőtt az asztali körfűrész „áldozatává” tennénk azt. Ezen fontos lépés elhagyása esetén, ugyanis nagy az esélye, hogy az utólagos száradás során, deformálódás következik be.

Az idő múlásával elkövetkezik a várva-várt pillanat, hogy nekiláthatunk a tényleges alakításnak. Ekkor fog előkerülni az asztali körfűrész, amivel számos speciális vágást végezhetünk. Nemcsak kereszt irányban, de hosszában és még gérben is szabhatunk vele. A minőségi kialakítása révén az igazán kemény fákat is könnyedén képes szelni. Természetesen mindig vigyáznunk kell vele, mert ez egy rendkívül éles szerkezet, ami a figyelmetlenségünk miatt baleset forrásává válhat! Ha nem kapkodunk, akkor viszont teljes biztonsággal dolgozhatunk a készülékkel. Az asztali körfűrész nagy gonddal lett kifejlesztve. A gyártók megtettek minden tőlük telhetőt és az eredmény nem maradt el.

Manapság, már nincs olyan asztalos, ács műhely, ahol ne lenne jelen. Több fokozattal és dönthető fűrészlappal egyaránt rendelkezik. Akár egy profi szakember vagy éppen egy kezdő is gyorsan elsajátítja az asztali körfűrész működtetését. A megvásárlást követően, a kihasználtság függvényében gyorsan visszahozza az árát. Egyszerűen csodákat tudunk alkotni vele. Bármikor ránézünk, máris a hasznot láthatjuk benne. A lakás körüli munkákban is hatékony társ az asztali körfűrész. Masszív asztal, külön állvány és fém vezetők is kaphatók mellé, igény szerint.

Print Friendly, PDF & Email