Nosztalgiázni még jók a 90 es évek disco zenéi

Ma már teljesen kimentek a divatból, de rengeteg emberben kellemes emlékeket idéz egy-egy dallam. Talán nincs is olyan házibuli, ahol fel nem csendülnének a 90 es évek disco zenéi. Rengeteg retro buliban hallani most az Aqua – Barbie Girl című számát, de igazi klasszikusnak számít Lou Bega-tól a Mambo No.5 is.

Pótolhatatlanok a 90 es évek disco zenéi

Egy egész generáció nőtt fel ezeken a zenéket, akik mára már a 30-as éveiket kezdik taposni. Már akkor sok kritika érte ezeket az előadókat, mondván, hogy mennyire felhígították a zenei kínálatot. Viszont egy számos előadók mindig is voltak, vannak és lesznek is. Nem volt ez ritka a 90 es évek disco zenéi között sem. A La Bouche együttes számát, a Be My Lover-t mindenki ismeri, de valószínűleg egy másikat már nehezen tudna mondani bárki. Sok Dj merít ebből a korszakból, például a Haddaway What Is Love című száma mára igazi himnusszá nőtte ki magát és mindenkinek az a bizonyos vígjáték jut az eszébe Will Pharell és Chris Kattan főszereplésével. A Diszkópatkányok (A Night at the Roxbury) parádésan mutatja be ezt a korszakot, jobbnál-jobb poénok kíséretében. Akkor még nem volt mp3. és a YouTube-ról még csak elképzelésük sem volt az embereknek, de volt kazettás magnó, Hi-Fi torony, és az évtized végéhez közeledve kezdtek megjelenni a Discman-ek, amiken nem volt könnyű a 90 es évek disco zenéit hallgatni, mert elég volt egy óvatlan lépés és máris ugrott egyet a lemez.

Nem volt még internet, hogy egy-két kattintással letölthessük a kedvenc számainkat, ezért inkább keményen ment a kazetta másolás, mert gyakran sokat kellett várni előadó új albumára. A 90 es évek disco zenéi, azonban össze voltak sűrítve egyetlen toplistába, amit akármikor megvehettünk a kazettaárustól és ez nem volt más, mint a Bravo Hits különböző számozott kiadásai. Nem csak a külföldi előadók tűntek el abból a korszakból, hanem az itthoni sztárok is. Bár még van esély rá, hogy kifogjunk egy koncertet a 90 es évek disco zenéiből, azonban ez már nem az az idő, mint amikor az Ámokfutók, vagy a Hip Hop Boyz valamelyik slágerére buliztunk.

Print Friendly, PDF & Email