Rock Dwayne Johnson töretlen sikere

Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésze, aki rendkívül népszerűnek számít világszerte lehengerlő stílusának és sokszínűségének köszönhetően. Rock Dwayne Johnson karrierje már évekkel ezelőtt elkezdődött, de igazán csak akkor ismerte meg a nagyvilág, amikor felkarolta Hollywood. Kaliforniában született 1972-ben és már az iskolás éveiben megmutatkozott a tehetsége a kimagasló fizikumának köszönhetően.

Rock Dwayne Johnson avagy „A Szikla“

Futballozni kezdet és hamar a Miami hurrikánok sztárjává vált. Ezen kívül még egy atlétikai csapat tagja is volt. Egy balszerencsés térdsérülés miatt abba kellett hagynia a futballt, így nem jutott ki az NFL-re. De nem adta fel és úgy döntött, hogy apja és nagyapja nyomdokaiba lép, akik mindketten birkózok voltak. Hamar megmutatkozott, hogy Rock Dwayne Johnson döntése helyesnek bizonyult, hiszen néhány évvel ezután a WWF reklámarcává vált, mint a legnépszerűbb pankrátor. Mivel ennek a sportágnak hatalmas rajongótábora van világszerte, ezért gyorsan ismert lett a Rock Dwayne Johnson név. Így vette fel A Szikla becenevet, ami mindmáig elkíséri őt a filmes karrierje során. A filmvásznon először az Azok a 70-es évek c. filmben láthatta a nagyközönség, de az igazi áttörést a Múmia visszatér és a Skorpiókirály hozta meg Rock Dwayne Johnsonnak.

Ettől kezdve számos alkotásban láthattuk már, javarészt akciófilmekben, illetve vígjátékokban. A testépítő múlttal rendelkező színészt úgy emlegették, mint Schwarzenegger utódját. Rock Dwayne Johnson mondhatni, hogy a filmes karrierje csúcsán van. Sőt, még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, hiszen ő volt az a színész, aki a legnagyobb fizetést tudhatta magáénak élete első főszerepéért. A Halálos Iramben filmekben is szerepet kapott Vin Diesel és Paul Walker oldalán. Rock Dwayne Johnson a Törésvonal című katasztrófa-filmben szintén főszerepet kapott, ahol egy légimentőt kellett játszania. Az imd.com filmes weboldalon nyomon követhetjük, hogy még milyen filmekben láthatjuk legközelebb „A Sziklát“ szerepelni. Bizonyos pletykák szerint Rock Dwayne Johnson fogja kapni Black Adam szerepét az Öngyilkos osztag második részében.

Print Friendly, PDF & Email