A büntetőjogász az ittas vezetés ügyében is eljár

büntetőjogász

Az ittas vezetést nagyon komolyan kellene vennie minden közlekedőnek. Az alkoholfogyasztással szemben egyre jelentősebb visszatartó erőket igyekszik mozgósítani az állam, azonban a büntetőeljárások ellenére is még mindig sokan beleesnek abba a hibába, hogy italozás után a volán mögé ülnek.

Léteznek viszont olyan esetek is, amikor jogtalanul vagy részben jogtalanul kapott büntetést egy illető, ilyenkor természetesen fellebbezhet. Ezt leginkább úgy érdemes megtennie, ha egy büntetőjogász segítségét is igénybe veszi. A büntetőjogász a szabályozások és az eljárások teljes ismerete mellett, eredményesen óvhatja a kliense jogait.

Először mindig egy úgynevezett védekezési stratégiát állít fel annak alapján, hogy milyen reálisan is elérhető cél tűzhető ki az ügyben. Leggyakrabban a pénzbüntetést, valamint az esetleges eltiltás időtartamának a csökkentése kivitelezhető, de ezeket is csak akkor, ha az indoklást bizonyítékokkal is alá lehet támasztani. Emiatt rendkívül fontos, hogy a büntetőjogász minden apró részletnek a tudatában legyen.

Az ügyvédi titoktartási kötelezettsége miatt a megbízótól származó összes információt diszkréten kezeli a jogász, ezért egyik ügyfélnek sem kell attól tartania, hogy bizalmas tények szivároghatnak ki róla. Amennyiben valaki ebből a szempontból is megbízható büntetőjogászt keres, okvetlenül látogasson el a lorik.hu weboldalra, ahol a Lőrik Ügyvédi Iroda tevékenységi köreivel ismerkedhet meg bővebben!

Minden megbízás előtt kiemelkedő jelentősége van a büntetőjogász szakemberrel való előzetes konzultációnak, amely a honlapon keresztül is kezdeményezhető elektronikus levél formájában, illetőleg telefonon is felkereshetőek az ügyvédi iroda munkatársai.