Milyen hatékony a baktériumtrágyával elvégzett talajjavítás?

A nyereséges növénytermesztéshez a megfelelő minőségű vetőmagok és a korszerű gépek mellett kiváló termőtalajra is szükség van. Bizonyos kutatások szerint Európában tizenhétszer gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy regenerálódik. A talajjavítás szükségessége ezek szerint is vitathatatlan.

A számok azt mutatják, hogy alatt az idő alatt, amíg 17 kg termőtalaj minősége teljesen leromlik, csak 1 kilónyi éled újjá. Ennek a hihetetlen mértékű romlásnak több oka is van. Közülük az egyik, hogy nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű szerves trágya, mely képes lenne pótolni a talajbaktériumok mennyiségét.

A talajbaktériumok a növények tápanyagfelvételéhez nélkülözhetetlenek. A Phylazonit Kft munkatársai évtizedek óta foglalkoznak a magyar talajok sajátosságait figyelembe vevő baktériumtrágyák kifejlesztésével. A Phylazonit baktériumtrágyák segítségével elvégzett talajjavítás hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint a termelői tapasztalatok.

Munkájuk eredményeit a honlapjukon bárki megismerheti. Az azonos táblákon Phylazonittal kezelt és a kezeletlen növények termésátlaga önmagáért beszél. A költségek is csökkenthetőek, hiszen kevesebb műtrágya használatával is lehetséges a gazdálkodás.