A fa etetőszék környezetbarát megoldás

fa etetőszék

Fa vagy műanyag? Ez egy olyan kérdés, ami a fa etetőszék vásárlásánál szokott az eszünkbe jutni. A természetes anyagból készült etetőszéket több okból is jónak tartják. Sok anyuka azért szereti, mert erősek és sokkal tovább ellenállnak a kopásnak. Általában biztonságos és stabil kialakításúak, így a picik nyugodtan használhatják, nem kell attól félniük, hogy kiesnének belőle. A sokoldalúságot szintén ki kell emelni, mivel rengeteg fából készült etetőszék beállítható a különböző életkorhoz és fejlődési szakaszhoz, így hosszútávon is megéri a vásárlás.

A fa etetőszék gyakran klasszikus és időtlen megjelenésű, amelyek számos lakberendezési stílust kiegészíthetnek, tehát a szülők is jól érzik magukat a közelében, nem akarják azonnal elrejteni a vendégek elől. Plusz környezetbarát, így a fa etetőszékről elmondhatjuk, hogy természetes anyagokból készülnek és biológiailag lebomlanak, nem úgy, mint a kényelmes, de lényegesen szennyezőbb műanyag. Ettől függetlenül, mindenki maga döntheti el, hogy mire vágyik.

Gyerek hálózsák: veszélyes vagy ajánlott?

Ha pedig döntések, akkor érdemes megemlíteni egy örökös vitatémát. A gyerek hálózsák használata sokak szerint felesleges, mások azonban valósággal rajonganak érte. Mi a valóság? A gyerek hálózsák könnyen csomagolható és szállítható, így kényelmesek kempingezéshez vagy kirándulásokhoz. Úgy tervezték, hogy melegen és otthonosan tartsák a picit, kényelmes alvóhelyet biztosítva. Külön előny, hogy a hálózsákok csökkenti annak kockázatát, hogy a lurkók belegabalyodjanak az ágyneműbe, így nagyobb biztonságot nyújtanak.

Ráadásul beltéren és kültéren egyaránt használható, mert a különböző évszakokhoz és hőmérsékletekhez is igazíthatóak. Viszont a babák gyorsan nőnek, így hamar kinőhetik a hálózsákot, ami újak vásárlását teszi szükségessé. Az is hátrány, hogy a gyerek hálózsákok korlátozhatják a mozgást, ami egyes gyerkőcöknek kényelmetlen lehet. Végül ne feledkezzünk meg a rendszeres mosásról és karbantartásról, hiszen nagyon fontos, hogy tiszták és higiénikusak maradjanak.