A gyors zenék felpezsdítenek mindenkit

Miért szeretünk zenét hallgatni? Valószínűleg azért, mert nagy hatást gyakorol a hangulatunkra. Érzéseket és gondolatokat ébreszt bennünk attól függően, hogy éppen milyen stílust hallgatunk. A gyors zenék egyfajta motivációt is kiválthatnak az emberekből.

A gyors zenék táncra késztetnek

Sokan választják a tempósabb dallamokat edzés közben, mivel így akár a teljesítmény is növelhető. Felpezsdít és jókedvre derítenek a gyors zenék. Elég végignézni csak az utóbbi évszázadot, hogy mekkora slágerek születtek, amik közül rengeteg örökzöldnek számít és a gyors zenék közé tartozik. Elengedhetetlennek számítanak a házibulik, fesztiválok alkalmával, mivel ezzel tudják az előadók a legjobban felpezsdíteni a közönséget. a DJ-k szintén arra törekednek, hogy olyan tempójú számokat alkossanak, amik tele vannak energiával. A gyors zenék különlegesen hatnak az emberekre. Legyünk bárhol, villamoson, az utcán, egy étteremben, amint meghallunk egyet ezek közül máris elkezd ritmusra járni a lábunk és előfordul, hogy dobolni kezdünk az ujjainkkal. A gyors zenékben éppen ez a fantasztikus, hogy mozgásra késztetnek és a kedvenc számaink hallatán ellenállhatatlan vágyat fogunk érezni a tánc iránt.

Éppen ezért fantasztikus tánc stílusok jelentek meg a különféle zenei műfajoknak köszönhetően, amik némely esetben akrobatikus elemeket is tartalmaznak. Ha a korábbi időkre gondolunk, akkor elég megnézni egy felvételt, a Swingről, de Swinget is nagyon sokan kedvelték egy bizonyos időszakban. A Rock and Roll olyan áttörést hozott, amiben már megengedett volt a szabad stílus. A táncesteken a fiatal párok minden alkalommal egy új mozdulattal, vagy trükkel bővítették a repertoárjukat. Lehet hihetetlennek tűnik de a Breakdance, ami először 1983-ban jelent meg az Egyesült Államokban, sokat merített a letűnt korok táncmozdulataiból. A Breakdance-ben látható akromatikus mozdulatok gyors zenére történnek és igazán látványosak. A 90-es években elkezdte hódítását a techno, a 2000-es években pedig felütötte a fejét a Drum and Bass, ami szintén a gyors zenék közé sorolható.