A kerti napozóágy fajtáinak ismertetése

kerti napozóágy

Habár a régi korokban a napbarnított bőr a munkásosztály sajátjaként funkcionált, manapság igenis szépnek találjuk. Ennek eléréséhez pedig kimondottan megfelelő a kerti napozóágy, amit szinte már bármelyik bútoráruházban megtalálhatunk. Azonban a bőség zavarában gyakran nem tudjuk, hogy milyen fajta mellett tegyük le a voksunkat.

Amennyiben csupán nagyvonalakban gondolkodunk, akkor két csoportra bonthatjuk a napágyakat, az összecsukhatókra, illetve a nem összecsukhatókra. Jól láthatóan mind a két kategória élesen elkülönül egymástól – annak ellenére, hogy azonos célt képviselnek – azonban mindkettő rengeteg előnnyel szolgálhat.

Az összecsukható kerti napozóágy egyik legfontosabb előnye a helytakarékosság. Amennyiben hidegre fordul az idő, egyszerűen elrejthetjük a garázsban, esetleg még a házban is. Ráadásul könnyen magunkkal vihetjük bárhová, legyen szó egy tengerparti nyaralásról, esetleg pecázásról a tóparton.

Ezzel szemben, a nem összecsukható kerti napozóágy bizony stabilan állja a kialakított pozíciójukat. Habár nehezebb feladat elé állítják a tulajdonosukat a tárolásukkal, kimondottan komfortosabbak, mint az összecsukható társaik. Sőt, gyakori tünete az összecsukható kerti napozóágynak, hogy gyorsan kopik.

Azonban a stabil fajtáknál ez a panasz nem áll fent. Amennyiben az olyan anyagú kerti napozóágy felhozatalából válogatunk, ami műanyagból épül fel, attól sem kell tartanunk, hogy az időjárási viszontagságok leharcolják az állapotát. Természetesen az erősebb faanyagú napágyaknak is rendkívül hosszú az élettartalmuk, csupán ezek igényelnek némi karbantartási műveletet.