A Makeblock Ultimate könnyen irányítható

Álmodoztál már valaha arról, hogy lesz egy saját robotod? Ha igennel feleltél erre a kérdésre, akkor pont jó helyen jársz! A Makeblock Ultimate nevű termék több mint 160 építőelemből áll. Tízféle formát építhetsz belőle. A hobbirobot.hu weboldalon megnézheted a fényképeiket. A dobozban alumíniumból készült, mechanikus alkatrészek lapulnak. Az irányítás egyáltalán nem nehéz, hiszen nem kellenek hozzá vezetékek. A robot igazán gyorsan tud közlekedni, hiszen 3 darab motor hajtja.

Elsősorban akkor való Neked, ha mérnöki vagy műszaki beállítottsággal bírsz. A Makeblock Ultimate képes felemelni, megfogni és szállítani különböző tárgyakat. Az italok tárolására és kitöltésére is kitűnően alkalmas. Segítségül lehet hívni a filmek forgatásánál, illetve a fényképek készítésénél. Ez arra vezethető vissza, hogy rögzíteni lehet hozzá a gépet. Sőt, az útvonalának a beállítása sem ütközik akadályba. Mivel a szerkezet forgatható, ezért nincs semmilyen akadálya a 360 fokos panorámaképek készítésének sem.

Az Makeblock Ultimate egyébként képes önmagát kiegyensúlyozni mozgás közben. Képes előre és hátra haladni, illetve forogni is tud. Nagy előnyben vagy abban az esetben, ha tudsz programozni az mBlock nevű programmal, hiszen a robotika alapjai ezen nyugszanak. Táblagép, illetve iPad segítségével is lehetséges a vezérlés a letölthető applikációk révén. Akkor sincs baj, ha egy komolyabb projektet szeretnél megvalósítani, hiszen ez könnyen lehetséges a modulok és az érzékelők használatával.

A személyes megtekintésre a 14. kerületi üzletben (Istvánmezei út 6.) keríthetsz sort. Itt az eladók elmagyarázzák a robotika alapjait is. Vethetsz egy pillantást a termék tízféle formájának egyikére. Érdemes a vásárlás mellett döntened, mert így megelőzheted a korodat. Te lehetsz az első olyan ember az ismerősi körödben, akinek saját robotja van. Igaz, hogy remekül hangzik? Vess egy pillantást a többi termékre is, hogy kiválaszthasd azt a típust, amelyik a leginkább Neked való, így megtanulhatod a robotika alapjait!