A napelem kalkulátor megmutatja mi kell Önnek!

napelem kalkulátor

Amikor az ember napelem rendszer kiépítésére adja a fejét, sok kérdése merülhet fel. A legtöbbször a megrendelőket az a kérdés foglalkoztatja, hogy a napelem mégis mennyi áramot fog termelni? Tegyük fel a kérést másképp! Mekkora rendszert kell vásárolni ahhoz, hogy a havi áramfogyasztását ki tudja vele váltani?

Az oldalunk korszerű napelem kalkulátor használatával ezt megtudhatja néhány perc alatt. A napelem kalkulátor elindítása előtt adja meg, hogy mennyi villanyszámlát fizet jelenleg. Például, ha 40-50.000 Ft megy el áramra havonta, akkor 10kW névleges teljesítménnyel bíró rendszerre lesz szüksége.

A napelem kalkulátor azt is kiszámolja, hogy évente több mint 10.000 kWh villamos energiát használ el. Ha Ön most egy ilyen rendszer kiépítésére adja a fejét, akkor az első évben ugyan nem térül még meg a beruházás, viszont évi félmilliót spórolva hamar utoléri magát.

A 38-40 panellel működtetett egység segítségével működtetheti a háztartási és elektronikai cikkeit, vizet melegíthet, fűthet. A napelem kalkulátor azt is elárulja, hogy mekkora területet kell ebben az esetben panelekkel beteríteni. Rendszerint a háztetőre és a déli fekvésű falakra kerül.

Sokan megfeledkeznek arról a pozitívumról, hogy napelemmel az elektromos autó töltését is biztosítja. A napelem kalkulátor a fent említett példa alapján mintegy 33.000 km autóutat garantál szén-dioxid kibocsátás nélkül, így valóban környezettudatos életet ad.

Amennyiben minden Önhöz hasonló lakos mindezzel évente kb. 7 tonna szén-dioxidtól védi meg a Földet, a bolygó pusztulása elkerülhető volna. Próbálja ki Ön is, számoljon utána, hogy pontosan mekkora rendszerre lenne szüksége!