A potencianövelő ételek valóban hatásosak?

A stressz, a nem megfelelő vérkeringés, és a csökkenő tesztoszteron szint mind negatív hatással vannak a férfiak szexuális teljesítőképességére. Azonban egy bizonyos szintig ez a probléma kezelhető különböző gyógyszerek nélkül is, mégpedig a potencianövelő ételek fogyasztásával, és a rendszeres testmozgással, hogy csak kettőt említsünk a praktikák közül.

Az utóbbi hatásai vitathatatlanok. A folyamatos és megfelelő minőségű sport jó hatással van testre és lélekre egyaránt, segít csökkenteni a naponta felgyülemlő stresszt, fokozza az állóképességet, és biztosít egy egészséges energiaszintet. A potencianövelő ételek pozitív hatását is több kutatás bizonyította már. Ezek közé tartozik többek között az osztriga vagy az eper, tehát azok az ételek, amelyek növelik a szervezetben a dopamin szintet. A libidóra csökkentő hatással lehet például az alkohol vagy éppen a kávé.

A potencianövelő ételek önmagukban ugyan nem ígérnek csodát, de az biztos, hogy nem ártalmasak a szervezetre. Ezek fogyasztását kiegészítve egy kis sporttal, meglepő változást lehet tapasztalni. A tartós erekció eléréséhez azonban nem feltétlenül elég, főleg, hogy ha valamilyen komolyabb probléma áll a háttérben. Az orvosi vizsgálat tehát mindenképpen javallott, akármennyire is kellemetlennek érzi az ember. Pár rövid vizsgálatot és konzultációt követően, akár már a kezünkben is lehet a megoldás.

Egy viszont biztos, hogy ez a procedúra annál mindenképpen jobb, mint a párunk előtt folyamatosan csődöt mondani a tartós erekció hiánya miatt. 40 éves kor felett már sor kerülhet arra is, hogy valamilyen potencianövelő készítménnyel segítsünk a problémán. Fontos kiemelni, hogy ez nem szégyen. Ez biológia. Amennyiben az érrendszer nem működik megfelelően, úgy valószínűsíthető a merevedési zavar megjelenése is. Azonban mielőtt ilyen szerekhez folyamodnánk, érdemes lehet kipróbálni bizonyos alternatív megoldásokat, amelyek az érrendszer helyreállításával, természetes hatóanyagokkal és összetevőkkel próbálják elérni a tartós erekciót.