A techno zene története röviden

Manapság is közkedvelt stílus

Ha valakinek azt mondjuk, hogy elektronikus zene, annak szinte biztos, hogy ez a stílus fog beugrani. A techno zene hatalmas múlttal rendelkezik. Bár a kialakulásakor a kritikusok nem jósoltak nagy jövőt ennek a zenei ágazatanak. Mára már meghatározó helyet foglal el a zenei világban. Hatalmas fesztiválok köthetőek a stílust képviselő DJ-k nevéhez. Rengeteg rajongója van és nagy sokféle techno zenei stílus jött létre a több mint 30 év alatt. Sokaknak meglepő lehet, de a techno zene az 1990-es évek előtt, a 80’-as évek közepén jelent meg.

A techno zene különleges hangzása

Ekkor jelentek meg az első olyan szintetizátorok, amik alkalmasak voltak a techno zenére jellemző ütemek kialakítására. Az első előadók az Egyesült Államokban jelentek meg, pontosabban Detroitban. Innen származik a Detroit techno zene elnevezése is. Ez képezte mindennek az alapját és mára ehhez vezethető vissza az a rengeteg ága a techno zenének, amiket olyan sokan szeretnek szerte a világon. Kezdetben a gyors ütemekbe szeretett bele mindenki.

Olyan hangzást sikerült összehozni, amit addig sehol sem lehetett hallani. Utána következtek a 90’-es évek, amikor meghódított az egész világot ez a zenei stílus. Az egyre bátrabb és merészebb megoldásokkal rengeteg rajongót szereztek az akkori előadók. Az ezredfordulót átlépve mit sem csökkent a stílus iránti rajongók száma, sőt a színre lépett egy olyan Dj, akinek a neve tulajdonképpen manapság már egy külön Brand-nek számít. Dj Tiësto nevét akkor ismerte meg a világ.

A techno zene mellett sok más stílusban is jeleskedik. Amibe belefog az mondhatni arannyá válik mind a mai napig. Számos felfedezettje van, mint például a fiatal világsztár Dj Martin Garrix, aki szintén meghatározó alaknak számít a mai techno zene világában. A manapság népszerű stílusok közé tartozik a Minimal és a Hard techno zene. A stílusnak nagyon sok magyar képviselője van, akik számos zenei díjban részesültek pályafutásuk során. A „Techno Scene“ kifejezés erre a zenei kultúrára vonatkozik, ami magába foglalja a rajongók öltözködését, a zenei lapok megjelenését és sok más dolgot, ami a techno zenével hozható kapcsolatba.