A vermut ízének titka

vermut

Ha finom italra vágyunk, akkor nem mindegy, hogy mi kerül a poharunkba. A vermut általában fehér vagy vörös bor, amit különböző fűszerekkel és fűszernövényekkel ízesítenek, de egyéb borokkal is kiegészíthetnek. Az alkoholtartalma literenként 14 és 18 fok között változik.

Tökéletes bemelegítő ital, ami végtelen számú kombinációt tesz lehetővé és általában az étkezések előtt szokták kérni. Ideális a finom ebédek közben és a barátokkal való beszélgetéshez. Az üröm nagyon keserű aromás növény, ami a vermut jellegzetes keserű ízét adja. Mindig a rossz lehelet és az étvágytalanság ellen használt növény volt, ami ma tökéletes alapanyagnak szolgál.

Napjainkban számos márkájú vermut létezik és mindegyik hasonló folyamattal készül, azonban a hozzáadott anyagok alapján egészen változó ízeket kapunk végeredményként. A hozzáadott párlatokról és a fában vagy hordóban történő érleléstől függően, új ízeket is kipróbálhatunk, ami ugyanakkor azt is biztosítja, hogy minden fogyasztó megtalálja a kedvencét.