A vodka erjedése és egyéb részletei

vodka

Kitalálja mi Kelet-Európa egyik legnépszerűbb itala? Igen, ez a vodka lenne, amit leggyakrabban jéghidegen szolgálnak fel. Napjainkban azonban a belföldi értékesítése némi visszaesést tapasztalt számos vezető gyártó országban, ami sokkal fontosabbá tette a szeszesital exportját. A vodka hagyományosan gabonából készül – a legelterjedtebb a rozs – amit vízzel kevernek és melegítenek.

Ezután élesztőt adnak a péphez, beindítják az erjedést és a cukrokat alkohollá alakítják. Ezután kezdődhet a desztillációs folyamat. Ezt követően tűzzel próbálják ki, hogy megbizonyosodjanak arról, megvan a kívánt alkoholtartalom. Ilyenkor megkapja a jóváhagyási pecsétet, ha az ital kigyullad.

Ha nem gyullad ki, az anyagot túl gyengének ítélik és ismét desztillálják. A tiszta vodka ízmentes, ezért többször gőzzé hevítik és desztillálják. Az anyag lehűlve visszaáll folyékony állapotába, majd szűrésre kerül. Így jön létre a közkedvelt ital, amit webáruházunkban is megvásárolhat méghozzá igen kedvezményes áron.