Automata újraindítás a klíma szerkezetnél

Mint minden elektromos szerkezet, berendezés esetében, így a légkondicionálót tekintve sem hiányozhatnak olyan funkciók, amelyekkel a biztonságos használat és a maximális kényelem adott. A fejlett klíma talán leginkább kedvelt tulajdonsága az automata újraindításban rejlik.

A mai gyártók és tervezők ezt sosem hagyják ki, hiszen valószínűleg tanultak a régebbi eszközök hibáiból, amik ezzel az adottsággal nem rendelkeznek. De pontosan mit is jelent az automatikusan történő újraindítás a klíma esetében?

Itt annyit kell megjegyezni, hogy az újszerű klíma fajták már újraindító memóriával rendelkeznek. Ilyen módon még az áramszünet bekövetkezte után vagy a gépezet áramkörének megszakadása esetén sem kell ismét a már rég megadott és megszokott funkciókat újra beállítani.

Ezt leginkább azok kedvelik, akik utálnak pepecselni a beállítással és a funkciók kiválasztásával. A klíma a pillanatnyi áramkimaradás vagy hosszabb áramszünet után is remekül helytáll ebben a tekintetben, így a készülék egyből elindul a régi beállításokkal, ha áramot kap.