Az egyszerű öntözőrendszer részei

Az öntözéstechnika legtöbb eszközét bizonyára Ön is ismeri, használja, csak nem tudja, hogy ez pontosan ebbe a kategóriába esik. Egy egyszerű öntözőrendszer kiépítéséhez általában a következő elemekre van szüksége.

Slag, amely olyan hosszú kell legyen, hogy elérje az öntözni kívánt helyet, illetve olyan széles, amelyen keresztül a nyomás ki tudja fejteni a kívánt hatást. Például, ha túl nagy átmérőjű csövet választ, akkor a nagynak tűnő nyomás a végén csak elenyészően csordogáló patakhoz fog hasonlítani. Idomok, amelyek a slag és az öntözőfej rögzítéséhez szükségesek. Ha van két különböző méretű slagja, amit együtt szeretne használni, akkor a pontos méretüknek megfelelő átalakító idomra is szüksége lesz. Viszont figyeljen arra, hogy a széles slag felől jöjjön a víz, hiszen így nem fog nyomást veszíteni útközben!

Az öntözőfej minden öntözőrendszer lelke. Kismillió féle közül lehet választani. Attól függően, hogy mit szeretne öntözni, más-más fejre lesz szüksége. A pázsit locsolásához például nagy hatótávolságú, pici lyukak kellenek.