Az első lépés mindig a klasszikus gitár

Klasszikus gitár

Mindig az alapokkal kell kezdeni ahhoz, hogy majd tovább tudja fejleszteni a képességeit. Sokan úgy gondolják, hogy belevágnak a klasszikus gitár pengetés  elsajátításába, mert semmi veszítenivalójuk nincs. Ez így is van, hiszen mindössze új ismereteket szerezhet az egyén, amit remekül kamatoztathat akkor is, amikor a baráti társaság összeül a tábortűznél.

Arról nem is beszélve, hogy elkezdheti a zenészi pályafutását. Gondoljon csak bele, nagyon sok, a mai napig elismert zenész egyetlen gitárral kezdte, majd lassan fokozatosan fejlődött, és a klasszikus gitár mellé, más hangszerek is csatlakoztak. Így jöttek létre a különböző zenekarok, amelyek a mai napig roppant népszerűek és rengetegen rajonganak a dallamaikért. Meglehet, hogy először csak kisebb koncerteket tudnak majd adni, esetleg a garázsban fognak próbálni, mint megannyi banda. De a klasszikus gitár megvásárlása mindenképpen csak az első lépést jelenti a siker felé. Javasolt fiatal korban elkezdeni a tanulást, hogy minél hamarabb elkezdhesse felépíteni a karrierjét. Tehát, ha úgy gondolja, hogy a csemetéjének van tehetsége a zenéhez, akkor feltétlenül szerezzen be neki egy gitárt, hogy minél előbb kibontakozzon!

Amennyiben még tanárhoz is fog járni, akkor rövid időn belül megtanulhatja az alapokat a klasszikus gitár megszólaltatásához. A következőkben már csak gyakorolni kell, illetve fejleszteni a meglévő tudást. A következő fokozat lehet, hogy az elektromos gitárban rejlik, amit szintén érdemes fontolóra venni. Így minden esélyt megadhat a gyerkőcének.