Az ételfotózás fontos lépései

ételfotózás

Ez egy fontos területe a fényképészetnek, amit sokan kedvelnek. Ahhoz, hogy sikeres legyen az ételfotózás, profi csapatra, speciális stúdióvakukra, megfelelő gépre, objektívekre, stylistra és természetesen szakácsokra van szükség, akik elkészítik a finom és csodásan mutató fogásokat. Az egész lényege az, hogy amikor ránéznek az emberek, azonnal kedvet kapjanak hozzá. Amennyiben szán rá egy kis időt, akkor saját maga is szép képeket készíthet.

Első lépésként a gépen iktassa ki a dátumot, mivel semmi szükség nincs arra, hogy belerondítson az alkotásba! Ezt egyszerűen megteheti a menüben, azon belül a beállítások pontban. Az ételfotózás előtt érdemes utánajárni a világhálón az aktuális tálalási trendeknek. Kiemelt jelenőséggel bír, hogy az étel friss legyen, hiszen így sokkal gusztusosabban mutat majd a fotón. A terítésnél javasolt arra törekedni, hogy minél letisztultabb legyen a környezet, mivel egy zsúfolt asztal nem esztétikus látvány. Az egyszínű terítő tökéletesen megteszi. A tányér mellé helyezzen hozzáillő evőeszközöket, szalvétát és csillogó borospoharat, amit félig meg is tölthet. Az ételfotózás alkalmával az élességre is hatalmas hangsúlyt kell fektetni.

A végeredmény nem bizonyul kielégítőnek, ha véletlenül nem a fogás, hanem az asztal kevésbé fontos részei lesznek jól láthatóak. A géppel való ráközelítéskor nem ajánlott a digitális zoom használata, mivel az jelentős mértékű minőségromláshoz vezethet. Amennyiben van rá lehetőség, akkor inkább természetes fény mellett dolgozzon! Az ételfotózás a szabadban is történhet, viszont ebben az esetben javasolt kerülni a tűző napfényt.