Egyenesbe hozhatják az életünket az ásvány medálok

ásvány medál

Az emberek évszázadok óta nagyra értékelik a drágaköveket és kristályokat, az energia és a gyógyító erő miatt. Már az ókori egyiptomiak és görögök is hittek abban, hogy az ásvány medál gyógyító és veszélyt elhárító hatással bír. A világon több mint 4000 különböző ásvány típus létezik és nálunk megtalálhatóak a leghíresebb kövekből készült gyönyörű ékszerek – a varázslatos és éteri ametisztektől kezdve, a merész és drámai fekete ónixig.

Az előbbi az egyik leglenyűgözőbb féldrágakő a világon. Ez az élénk és csillogó kvarc ismert arról, hogy segít a negatív érzelmek levetkőzésében és a pozitív energia befogadásában. Az ametiszt ásvány medál kiváló társ azoknak, akik szorongásban és depresszióban szenvednek, valamint békét és nyugalmat keresnek az életükben. A fekete ónixról, erről a merész és erőteljes kristályról azt mondják, hogy segít leküzdeni a negatív érzelmeket és félelmeket. Az ónix megnyitja a csakrákat és a lélekbe pozitív érzéseket, energiát és erőt irányít. Úgy tartják, hogy az ónix ásvány medál segíthet kezelni a szorongásokat, félelmeket és olyan viselkedést, ami visszatartja az embert attól, hogy valódi énje legyen. Ott van még a citrin is. Ez a fényes drágakő a boldogság és a pozitivitás érzését képviseli, így segít leküzdeni az olyan negatív érzelmeket, mint a depresszió, a félelem vagy a düh.

A citrin szerelmesei hisznek a belőle készült ásvány medál szervezetet méregtelenítő, az anyagcserét és a keringést kiegyensúlyozó erejében. De ne feledkezzünk meg a jáspisról sem! Ez a föld tónusú kristály arról ismert, hogy segít egyensúlyt teremteni az ember életében, tisztánlátást, motivációt és perspektívát ad. A jáspist évszázadok óta csakra kiegyenlítőként használják, mert segít összehangolni a csakrákat.