Ekcéma kezelése házilag népi praktikákkal

ekcéma kezelése házilag

A gyakori gyulladásos bőrfertőzés, szárazság, hámlás, viszketés és égés formájában jelentkezik. A betegnél jellegzetes, folyadékot tartalmazó foltok figyelhetőek meg a bőr különböző részein. Megoldható az ekcéma kezelése házilag és mely szerek hatékonyak, biztonságosak? Hogyan kezeljük az ekcémát, ha ezek nem elegendőek? A pollenindex.hu weboldal néhány hasznos tippel szolgál a témában. A gyógyszeres terápia támogatásaként, az ekcéma kezelése házilag és otthoni gyógymódokkal is történhet. Különösen a nyugtató hatású természetes anyagok hatékonyak a tünetek csökkentésében.

Ezek közül az aloe vera kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Az aloe vera alapú gél jól enyhíti az ekcéma tüneteit. Antibakteriális hatásával véd a viszkető és égő sebek fertőzése ellen. A hidratáló aloe vera ellensúlyozza a bőr szárazságát, ugyanakkor elősegíti a betegség okozta bőrkárosodás regenerálódását. Amikor az ekcéma kezelése házilag, aloe verával történik, győződjünk meg arról, hogy a készítmény nem tartalmaz alkoholt, ami súlyosbíthatja az ekcémát!

Az aloe vera mellett, az ekcéma otthoni gyógymódjai közé tartozik a bőr teafaolajjal való kenegetése is. Ez az anyag, amit a legkülönbözőbb bőrbetegségek kezelésére használnak, az ekcéma esetében is jól működik, mivel gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Enyhíti a viszkető érzést is, ami a betegségben szenvedőket kíséri. A tippek és praktikák szerint, olívaolajjal kell összekeverni, mielőtt a bőrre kenjük. A természetes összetevők bőrre történő alkalmazása nem az egyetlen olyan intézkedés, amit érdemes végrehajtani az ekcéma kezelésében.

A gyógyulási folyamatban nagyon fontos szerepet játszik az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, mert ez segíthet a szervezet gyulladásos fertőzésének leküzdésében. A praktikus tippek rámutatnak arra, hogy a betegeknek elsősorban gyulladáscsökkentő termékeket, például gyümölcsöket, zöldségeket és halat kell beépíteniük a napi étrendjükbe. Más tippek szerint, ki kell zárni a menüből a cukrot, a tojást, a tejtermékeket és a búzát, amelyek fokozzák a gyulladást.