Fehér kabát, az egyre gyakoribb viselet

A kabát közkedvelt ruhadarab, a férfiak és a nők körében egyaránt. Készítésüknél általában a sötétebb színeket részesítik előnyben, de nem ritka a fehér kabát sem, hiszen egyre nagyobb igény van rá. Először 1751-ben kezdték viselni, viszont divattá a 19. század végére vált. A férfiak ekkor a téli ünnepek alkalmával viselték. A kabát szó perzsa eredetű, nagy a valószínűsége, hogy szlovák vagy cseh.

Ma már anyagát tekintve nemcsak szövet, pamut és műszál felhasználásával készülnek, mert a bőr is nagy népszerűségnek örvend. Ritkán, de előfordul, hogy bársonyból illetve báránybőrből is készülnek. Általában a csípőn alul, esetleg derekig ér, a nyaka szögletes, hátul toldott vagy hasított, gyakran két sor gombbal.

A nők körében, a fehér kabát egyre népszerűbb, viszont elég hamar koszolódik, a világos színe miatt. Érdemes tisztítóba vinni, de ez nemcsak a fehér vagy világos színűekre vonatkozik. A megfelelő tisztítással, a minőségét tovább képes megőrizni. A fehér kabát mindenkinek elegáns megjelenést biztosít.