Fém vagy műanyag edényszárító a jobb?

A gyakorlatban látszik meg sokszor, hogy mi az, ami igazán praktikus és használható és nemcsak annak tűnik. Nagyon tetszetős lehet a rozsdamentes fémből készült edényszárító, azonban ez nem mindig a legjobb választás.

Sokszor a rozsdamentes címke csak a külső, fényes burkolatra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogyha valahol lepattog, akkor bizony ronda rozsdafolt kezd idővel megjelenni. Rozsdás edényszárítóra pedig senki sem szeretné pakolni a frissen mosott edényeket. A szép fényes küllemnek pedig a másik hátulütője, hogy ugyanilyen szépen fog meglátszani rajta a vízkő, ami azt jelenti, hogy szinte soha többet nem lesz olyan csillogó, mint amikor megvette.

A megoldás, hogy minőségi műanyagból keres olyan edényszárító tálcát és állványt, ami illeszkedik a mosogató melletti helyre. Ha unja az egyszerű, pasztellszínű műanyag szárítókat, akkor kereshet olyat, ami jobban illik a konyhához. Így az edényszárító nem egy szükséges kelléke, hanem szerves része lesz a konyhapultnak és a mosogatónak.