Grundfos energiatakarékos kivitelben

Grundfos

A keringető szivattyúk terén rendszerint felmerül a kérdés, hogy milyet válasszunk a régi, elavult modell helyett. A csere során gond lehet, ha az adott modellt már nem gyártják. Ilyenek például a Grundfos UPE modellek, amelyek nagyon népszerűnek számítottak. A helyüket a Grundfos MAGNA1 és MAGNA3 típusok vették át, amelyek minden tekintetben megfelelnek a mai kor követelményeinek. Egyszerűen csatlakoztathatóak, szinte bármilyen kazánhoz. Kompakt kivitelben érhetőek el, ezért szűkös helyen sem jelent gondot a beszerelésük.

A java csak ezután következik, hiszen az üzemebe helyezés után, gyakorlatilag semmilyen karbantartást nem kell elvégeznünk az optimális működés érdekében. Viszont ehhez valóban szakszerű beszerelésre van szükség. Ha mi magunk próbáljuk lecserélni a régi Grundfos fűtési keringető szivattyút, akkor könnyen elveszíthetjük a garanciát. Az energiahatékonyság már eleve kecsegtető a hosszú távú befektetés kapcsán. Az alacsony zajszint miatt szintén sokaknak szimpatikus a Grundfos.

Az univerzális kivitelből fakadóan, padlófűtés, kazánok, keverőkőrök, HMV rendszerek és biomassza fűtéshez egyaránt alkalmazható. Ebben az esetben nem olyan fontos az emelőmagasság, mint egy ásottkútszivattyú kiválasztásakor. De a rendszer és az épület méreteitől függően, a teljesítmény szintén meghatározó szempont kell legyen a rendelés alkalmával.

Ha ezen márka mellett voksolunk, aligha fogunk mellényúlni, mert már számtalanszor bebizonyosodott az elmúlt évek alatt, hogy költséghatékony megoldást jelent a fűtési keringető rendszerek tekintetében. A többi típustól eltérően, ez a magas környezeti hőmérsékletet is kiválóan bírja, ami hosszútávon sincs negatív hatással a teljesítményére. Gyakran úgy tűnhet, hogy aktuálissá vált a kazáncsere, holott a dolog egyszerűbben és olcsóbban megoldható a régi keringető szivattyú lecserélésével. A különbség egycsapásra érezhetővé válik, mivel egy évtized is elég volt ahhoz, hogy rengeteget fejlődjenek ezek a berendezések. A szivattyuk.hu webáruházban minden ismert márka terméke megtalálható.