Gyors segítséget jelentenek a fájdalomcsillapító balzsamok

Az izomhúzódások, rándulások és egyéb sérülések gyakran igen nagy fájdalommal járnak. Ez a fájdalom korlátozhat minket a mozgásban és a figyelmünket is elterelheti, így nem tudunk a fontos teendőinkre koncentrálni. Ezért szükség van a gyors és hatékony fájdalomcsillapításra. A szintetikus fájdalomcsillapítók nem elég hatékonyak minden esetben és gyakran kockázatos mellékhatásaik is lehetnek. Szerencsésebb a természetes anyagokból készült fájdalomcsillapító balzsam használata a sajgó területre felkenve, ugyanis szinte pillanatok alatt kifejtik hatásukat. A népi gyógyászatban rengeteg növényt használtak fájdalomcsillapításra.

Mivel ezek a természetes hatóanyagokat tartalmaznak, nem kell tartanunk a mellékhatásoktól. A modern technológiának köszönhetően, ma már egyszerűen ki lehet vonni ezekből a gyógynövényekből a hatóanyagokat, így még koncentráltabb formában juthatunk hozzá. Az így készült balzsam tehát egyesíti magában a népi gyógymódokat és a modern tudományt. A kizárólag természetes összetevőkből álló fájdalomcsillapító készítmények kiválóan enyhítik a kínzó fájdalmakat, legyen szó izomhúzódásról, gyulladásról vagy ficamról.

Egy ilyen balzsam legfőbb összetevői tehát a növényi hatóanyagok. Ezek a legtöbb esetben ne csak fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek, hanem gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásuk is van. De nemcsak a hatóanyagok természetes eredetűek, hanem minden más komponense is a készítménynek. A felvivő anyag általában valamilyen természetes glicerin, ami könnyen felszívódik a bőrön keresztül és nem hagy ragacsos foltokat. A gyors felszívódás pedig, szinte azonnali segítséget jelent. A legtöbb fájdalomcsillapító balzsam percekkel a használata után jelentős enyhülést hoz. A fájdalom fokozatosan megszűnik és a duzzanat is eltűnik nagyon hamar. A legtöbb készítményben nem csupán egyetlen gyógynövény kivonatát használják, hanem számos hasonló hatással bíró növényét.

Az ilyen balzsam sokkal átfogóbb hatékonysággal rendelkezik és szélesebb körű felhasználást tesz lehetővé. A sportolók is előszeretettel használják az ilyen készítményeket, hiszen a sportsérülések is nagy fájdalmakkal járnak. A balzsamnak köszönhetően, pillanatokon belül megszabadulhatnak a fájdalomtól és folytathatják a tevékenységüket. A természetes hatóanyagoknak megvan azon előnyük a mesterségessel szemben, hogy a szervezet nem kezeli idegen anyagként, így könnyebben kifejthetik a hatásukat a szükséges területen. Ugyanakkor, a balzsam alkalmazása után nem marad vissza semmilyen káros anyag, ami később problémát okozhat a szervezetben.