Hegesztőgép hordozható kivitelben

inventeres klima

A precíz hegesztések kivitelezése nagy szakértelmet és sok gyakorlást igényel. Ám egy jó hegesztőgép segíthet abban, hogy mi magunk is el tudjuk végezni a munka ezen részét. Most léteznek olyan megoldások, amik nem igényelnek olyan robosztus berendezéseket, mint annak idején. Ráadásul a régi gépeknek rengeteg áramra volt szükségük intenzív használat esetén, ezért nem érte meg a beszerzésük. A technika azonban folyamatosan fejlődik, elég, ha csak egy pillantást vetünk a szerszámgépek piacára. A hegesztőgép mára már jelentős méretbeli és technikai változásokon, illetve újításokon ment keresztül.

Ez jó hír a hobbi barkácsolóknak és a profiknak is, akiknek a hegesztés a mindennapi munkakörükbe tartozik. A modern hegesztőgép inverteres működési elven alapszik, ami szabályozott áramfogyasztás jelent. A hálózati egyenirányító modul nagy szerepet játszik a háromfázisú váltakozó áram egyenirányításában. A frekvenciaváltó, amely az inverter fő alkotórésze, átalakítja a hálózati áramot sokkal erősebb váltakozó árammá, amelynek nagyobb a frekvenciája. Ezt kiegészíti még az egyenirányító híd és a simító fojtó. Ezeknek az elemeknek az összessége teszi lehetővé azt a hatásfokot, ami sokkal nagyobb, mint egy hagyományos áramforrásé.

A hegesztőgép így folyamatosan használható, és az energiaigénye sem mondható magasnak az inverteres technológiának köszönhetően. Ez a típus különösen ajánlott azoknak, akik még csak most ismerkednek a hegesztőgép használatával. Sokkal egyszerűbben lehet vele ívet fogni és a pálca letapadása esetén az áram leszabályozásra kerül a rendszerének köszönhetően. Ez pedig nagyon sokat fog számítani a végeredménynél, mivel a hegesztés nem fog tönkremenni abban az esetben sem, hogyha bekövetkezik a fent említett hibalehetőség. A hegesztőgép ebben a formában lehetővé teszi a vékonyabb anyagokkal történő munkavégzést.

A 20kHz technológiával nincs szükség olyan nagy transzformátorra, amely tetemes plusz súlyt jelentett. Manapság már nagyon könnyen megoldható hegesztőgép hordozhatósága. Ha arra van szükség, akkor a magasban is dolgozhatunk ezekkel, mert a súlyuk nagyjából négy és nyolc kiló között változik, ami még évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt. Ezért, ha a munkakörülmények megkövetelik, akkor egyszerűen csak a vállunkra akasztva láthatunk neki a precíz hegesztések elvégzéséhez. A kínálatunkban minden munkához megtalálhatóak a hegesztőgép különböző fajtái, amelyek lehetővé teszik az otthoni felhasználást, de jelen vannak az ipari igényeknek megfelelő modellek is.