IPTV set-top box 4 magos processzorral

4K IPTV box

Ha a kábeltévé szolgáltatás nem érhető el és a földfelszín antenna felszerelése sem lehetséges, akkor szó szerint az interneten kell keresni a megoldást. Egy jó internetkapcsolattal nagyszerű élmény az IPTV set-top box használata. Nem kell az interferencia miatt bosszankodni. Az antennát sem kell össze-vissza forgatni, amíg megtaláljuk, hogy pontosan merről is sugároz az adótorony.

Többféle modell áll a rendelkezésünkre, amelyek között a kettő az egyben megoldások is helyet kaptak. Ez annyit jelent, hogy bizonyos IPTV set-top box modellek kábeltévé vevőként is tökéletesen funkcionálnak. Kompakt készülékek, amelyek nem foglalnak sok helyet. Tulajdonképpen akkorák, mint egy router. Ha nem szeretnénk, hogy szem előtt legyen az IPTV set-top boksz, könnyen el lehet rejteni, mivel kicsi a helyigénye. A kábelezés sem túl bonyolult feladat.

A tápkábelen kívül, szinte csak egy HDMI kábelre lesz szükség, amivel a TV-hez csatlakoztatható. Mivel a modern változatok WiFi vevővel vannak ellátva, ezért nem muszáj feltétlenül az FTP portot használni. Ez abból a szempontból is praktikus megoldás, mert nem kell a router-t és az IPTV set-top boksz-ot vezetékkel összekötni.

Ez különösen nehézkes akkor, amikor a két egység távol helyezkedik el. Sokaknak a multimédiás funkciók is döntő szempontot jelenthetnek, mint például a YouTube vagy a DLNA. Az Android változatok 4 magos processzorral és legalább 2GB RAM-al vannak felszerelve. Ezáltal sokkal gördülékenyebb hatást kelt az IPTV set-top box használata. A megfelelő szolgáltatóhoz kapcsolódva, így már külföldön is elérhetővé válnak a magyar csatornák, sokak örömére.