A kesudió egészségre gyakorolt hatása

Az olajos magvak számos fontos vegyületet, illetve ásványi anyagot tartalmaznak, amire az egészséges szervezetnek szüksége van. Ezért fontos részét képezik a táplálkozásunknak. Az egyik igazán sokoldalú mag a kesudió, ami Közép-Amerikában őshonos, de ma már számos más helyen is termesztik.

A spanyol hódítók hozták be Európába, de eljutott Észak-Afrikába és Indiába is. Ma India az egyik legnagyobb kesudió termelő ország. A tápláló és ízletes magok sokféleképpen elkészíthetőek.

Ízesíthetjük vele a leveseket, sülteket, de a salátákba, müzlikbe és az édességekbe is belekeverhetjük. Számos fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz. Ugyanakkor magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, kiválóan segíti a szervezet védekezését a fertőzésekkel és egyéb veszélyforrásokkal szemben.

A kesudió önmagában is fogyasztható, így akár esténként, filmnézés közben is elrágcsálhatunk egy keveset. Teltségérzetet ad, így csökkenti az étvágyat, tehát a súlyproblémával küszködőknek is segít. A vérnyomás csökkentésében is fontos szerepe van.