Konzultáljon, ha hűtlen kezelés a vád

Gazdasági bűncselekménnyel általában a pénzügyi, gazdasági vezetőket vádolják meg, azonban nem csak velük fordulhat elő. Hűtlen kezelés az, ha valakit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz.

Ennek még csak az sem feltétele, hogy az elkövetőnek az általa kezelt idegen vagyon eltulajdonítása vagyis ellopása lett volna a célja. Nagyon fontos, hogy ne ijedjen meg amikor bűncselekmény elkövetésével vádolják. Még a legelső vallomástétel előtt tájékozódjon, konzultáljon egy gazdasági ügyekben tapasztalt védőügyvéddel.

Legyen tisztában a lehetséges enyhítő körülményekkel. Ha egy rosszul megfogalmazott vallomást tesz, pusztán azért, hogy előbb szabaduljon kínos helyzetéből, akkor azzal azt kockáztatja, hogy a bűncselekménye súlyosabbnak minősül. Ilyenkor jó tudni, hogy a hűtlen kezelés befejezetté válásához például az is kell, hogy vagyoni hátrány következzen be.

A hűtlen kezelés egy szándékos gazdasági bűncselekmény. Egy tapasztalt, gazdasági büntetőügyekben ügyekben jártas védőügyvéd segítségével sikeresebben védekezhet. Tájékozódjon a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján, és ha szükségesnek tartja, akkor kérjen személyes konzultációt is.