LEGO rendőrség és a beleélés lehetősége

Amikor a kicsik kezdik felfedezni a világot, megismerni a különböző szakmákat, akkor jellemzően azokat szemelik ki maguknak, amelyeknek nagyon jellemző a megjelenésük. A rendőr pontosan ilyen.

Ezért is olyan keresett a LEGO rendőrség összes formája, hiszen a kicsik imádják eljátszani, amit a rendőrökről hallanak, hiszen ők maguk sohasem voltak ott egy betörésnél vagy szabálytalanságnál. Azonban fontos megismerniük azt is, hogy mely dolgok teszik rosszá a rosszat és jóvá a jót. A játék kibontakozási lehetőséget ad nekik, hogy még inkább megértsék a magyarázatot és maguk is részesei legyenek ennek az élménynek. Ehhez azonban el kell vállalnia valakinek a rabló szerepét, másnak pedig a rendőrét.

A LEGO rendőrség valósághűen és játékosan próbálja szemléltetni az épületet, a járműveket és a szereplőket, így nem lesz nehéz megérteni, hogy melyik figurának mi a jelentése. Ha gyakran játszanak a LEGO rendőrség készletével, akkor egy felnőtt figyeljen arra, hogy ne mindig ugyanaz legyen a rabló, hanem időnként cseréljenek szerepet a gyerekek.