Mandulaliszt mint szuperélelmiszer

mandulaliszt

Ha allergiával küzdünk vagy többféle lisztet szeretnénk használni, akkor sokféle lehetőségünk van. Amit most említünk, az a mandulaliszt, természetesen gluténmentes és számtalan finomságot tudunk készíteni a felhasználásával, például palacsintát, muffint, gofrit, mézeskalácsot. Persze ez a lista ennél sokkal hosszabb, ráadásul energiával tölt fel.

A mandulaliszt a mandula igen finomra őrlésével készül. Ez az egyik legegészségesebb csonthéjas, így a szuperélelmiszerek között említik. Telítve van vassal, magnéziummal, riboflavinnal, káliummal, E- vitaminnal és kalciummal. Az is fogyaszthatja, aki gluténérzékeny vagy kontrol alatt kell tartania a glikémiás indexét, szóval megfelelő diétához és életmódváltoztatáshoz is.

Tehát a mandulaliszt kiemelkedik a többi közül, mert gazdag rostokban, fehérjékben, de alacsony a cukor- és a szénhidráttartalma. Persze ne magában használjuk, hanem kiegészítésként, mert gluténmentesként az állaga más, mint az általunk megszokott búzalisztnek, de nem fogjuk megbánni az alkalmazását.