Már éjszakai fogszabályzó is kérhető

Az éjszakához számos kellemes emlék és élmény fűződhet. Talán arra kevesebben gondolnak, hogy az éj leple alatt fogaink is rendeződhetnek. Hogyan? Az éjszakai fogszabályzó sokaknak segített szép fogsort kialakítani. A fogsor rendezetlenségébe nem kell beletörődni, ha meg lehet oldani! Márpedig a fogászati technikák képesek mindenféle problémával megküzdeni és a lehető legjobb eredményt elérni.

Amelyik eset nem olyan súlyos, ott nem feltétlenül kell a rögzített fogszabályzót alkalmazni és a kliensek is szívesebben egyeznek bele egy éjszakai fogszabályzó viselésébe. A gyermekek számára is kifejlesztettek már olyanokat, amelyek változatos színe, érdekes mintája meghozza a kedvüket és egyáltalán nem elrettentő vagy kellemetlen. A kivehető típusnál az izmok is nagyon jól tudnak fejlődni, ugyanakkor a fogak dőlése is megoldott.

Kisgyermekek és a nagyobbak esetében is ezzel a módszerrel megelőzhető a későbbi problémák felbukkanása és számos szakember a 7 éves kort tartja ideálisnak az éjszakai fogszabályzó elkezdéséhez, amennyiben a fogsor állapota indokolja. Az éjszakai fogszabályzó megnevezés kissé félreérthető lehet, ugyanis lényeges eltérések lehetnek azt illetően, hogy kinek mikor kezdődik az éjszaka. Egy kisgyerek esetében elegendő lehet, ha csak akkor helyezi be az éjszakai fogszabályzót, amikor alszik, ami általában tíz-tizenkét órát tesz ki. A felnőttek esetében ez nagymértékben lecsökkenhet, ezért célszerű nappal is időnként hordani, hogy elvégezze a feladatát.

Mindenképpen fontos különbség van a kivehető és a rögzített típus között, de figyelni kell a fogorvos utasításaira, hogy sikerrel járjon a kezelés. Ameddig alszunk, köztudott, hogy a testünk nemcsak pihen, hanem sok hasznos folyamat megy végbe, ami az egészségünk alapját képezi. Az éjszakai fogszabályzó is ezen az elven működik, hogy észrevétlenül is dolgozzon, formáljon, alkosson. Ennyi erőfeszítést részünkről igazán megér, hiszen gyakorlatilag mi semmit sem kell tegyünk, csak elmenjünk egy profi fogorvoshoz.