Megéri a kertbe a fóliasátor építése

fóliasátor építése

A tavasz sok új lehetőséget tartogat, amit érdemes minél okosabban kihasználni. Ha rendelkezésre áll egy kisebb kertterület, akkor azt a virágok ültetésén túl, használni lehet a zöldségek termesztésére ugyanúgy. Érdemes bizonyos helyzetekben a szabad tértől részben elzárt területeket kialakítani a fóliasátor építése révén.

Ezen megoldásnak hála, létrejön olyan mikrokörnyezet, ami optimálisabb feltéteket nyújt a termés fokozására. A fóliasátor építése többféle módon végezhető el. Mód van erre házilag is, valamint vásárolhatóak előre gyártott típusok, amiket csak össze kell állítani. A lehetőségek sokrétűek, így mindenki az elképzelésinek és pénztárcájának megfelelő módon tud dönteni.

Fóliasátor építése fából vagy fémből?

A fóliasátor alapját mindenképpen a vázszerkezet adja. Készülhet erősebb műanyagból, de gyakoribb, hogy fát, illetve fémet használnak erre a célra. Az alumíniumból készült vázak könnyűek, a rozsdamentes acél pedig jóval tartósabb. Általában minél nagyobb a sátor, annál erősebb támszerkezetre van szükség a stabilitás érdekében.

A fa ebből a szempontból kiváló összetevő, mert szinte bármilyen méretek kivitelezéséhez megfelel. Másik nagy előnye, ha a fóliasátor építése ebből valósul meg, hogy amennyiben kifut a termesztés időszaka és már nincs szükség rá, akkor egyszerűen összedarabolható, szétszerelhető és másra felhasználható, de el is égethető.

A fóliasátor építése szempontjából a megfelelő minőségű nejlon kiválasztása sem maradhat el. A kereskedelemben többféle típus található, amiből válogatni lehet, így az igények egyszerűen kielégíthetőek és az okos befektetés gyorsan megtérül.