Melyik a legkedveltebb víztisztító?

Leggyakrabban és a legtöbb vizet a konyhában és a fürdőszobában használja az ember. Mindkét helyen fontos, hogy minél tisztább vízzel kerüljön kapcsolatba, hiszen a konyhából belsőleg használjuk a vizet, a fürdőben pedig külsőleg. Éppen ezért készül a legtöbb víztisztító épp ezekbe a helyiségekbe. Amellett, hogy nem kell többet, illetve csak jóval kevesebbszer ásványvizes flakonokat cipelni és értük pénzt adni, a főzéshez használatos víz beszerzése is megoldódik a víztisztító felszerelésével. A másik fontos helyiség a fürdőszoba, ahol minél tisztább vízre van szükség.

Itt elsősorban a klór a zavaró tényező. Az még rendben van, hogy a vízcsövekben fontos szerepe van ennek a fertőtlenítőszernek, hiszen az itt elszaporodó baktériumok nem tesznek jót az embernek ugyanis sok közülük káros. De zuhanyzás közben a belélegzett klór viszont az embernek nem tesz jót.

A klórgáz maró hatása elsősorban a nyálkahártyára hat, valamint a tüdőre. Sokan érvelnek azzal, hogy a csapi vízben nem található meg a megengedettnél nagyobb mennyiségben, de akinek érzékeny a bőre és napi rendszerességgel zuhanyozik, bizony észreveszi a víztisztító felszerelését. Ugyanis ha lágyabb a víz, nem szárad ki a bőr és nincs szükség a folyamatos krémezésre.

Tehát mégis károsan hat a rendszeres klóros vízhasználat. A harmadik nagy csoport a víztisztító piacon a nagy kapacitású központi berendezés. Ezt általában a nagyobb házak tulajdonosai szerelik fel, ahol több fürdőszoba és konyha található. Ugyanis ilyen esetben, ez költséghatékonyabb megoldás.