Miben rejlik a vodka titka?

vodka

Magyarra fordítva viccesen hangzik a jelentése, hiszen semmi köze az ártalmatlan italokhoz. A vodka, vagyis „vizecseke“ önmagában nem veszélyes, hogyha tudjuk hol a határ. De a mennyiség mellett, talán a minőség még inkább előbbre valónak számít. Sajnos nagyon sok olcsó, vodkának talán nem is nevezhető szeszesital található a szupermarketek polcain.

Akik nincsenek otthon a minőségi szeszesitalok világában, azok gyakran összemossák a kocsmákban felszolgált vizezett hulladékkal. Pedig egy igazán minőségi vodka elkészítése komoly eszközöket és vegyészi ismereteket igényel. Nem beszélve az alapanyagokról, hiszen prémiumitalt csak minőségi alapanyagok felhasználásával lehet készíteni.

Ezt nem is szokták véka alá rejteni a legismertebb gyártók, hiszen mindnyájan büszkék arra, hogy milyen több ezer éves forrásokból biztosítják a kristálytiszta vizet a tökéletes vodka megalkotásához. Ahány nép, annyiféle módon fogyasztják. Ezt azért van így, mert rendkívül letisztult italnak számít.

Az oroszok, lengyelek, finnek, általában tisztán szeretik felhörpinteni ezt a lélekmelengető nedűt. Nyugatabbra inkább koktélokban van jelen vagy egyszerűn összekeverik valamilyen gyümölcslével. Az idrinks.hu kínálatában található vodkákkal nem lehet mellényúlni. Itt nincsenek rossz minőségégű, igénytelen italok. Nem lenne meglepő, hogyha hamarosan a vodka is a jogvédett italok közé tartozna, mivel valószínűleg szabályozni fogják az elkészítési folyamatot. Ezt követően megtörténhet, hogy csak bizonyos alapanyagok felhasználásával készült italt nevezhetünk majd így. Egyelőre azonban hatalmas választék áll rendelkezésünkre a prémiumváltozatokat illetően.