Milyen egy jó kád csaptelep?

Egy nehéz napot követően másra sem vágyunk, csak arra, hogy végre beállhassunk a zuhany alá, vagy befekhessünk egy kádnyi forró vízbe. Azonban, ezt az élményt könnyen elronthatja a szaniterek rossz minősége. Ezért a kád csaptelep megvásárlása során oda kell figyelnünk arra, hogy mit teszünk a kosarunkba. Központi szerepet játszik a könnyű kezelhetőség, ezért csak olyan terméket vegyünk, aminek ergonomikus kialakítása van. Előnyös, ha a csapot vizes és csúszós kézzel is egyszerűen lehet szabályozni. Nem mindegy az sem, hogy milyen hosszúsággal bír a zuhanycső, mert egy hosszabb kád esetén nagyobb méretet kell választanunk.

Szükség esetén akár fixen rögzített zuhanyfejet is vehetünk, hiszen így mindkét kezünk szabaddá válik, és könnyebb lesz a tisztálkodás. A használat során az automata zuhanyváltó is jó szolgálatot tesz. A kád csaptelep megvehető olyan változatban is, amelyre egyáltalán nem rakódik le a vízkő, tehát nem kell olyan sok időt szánnunk a takarítására. A modernebb típusok már hőfokszabályzóval is fel vannak szerelve, éppen ezért a segítésükkel elkerülhetők a forró víz okozta balesetek. Jó vételt jelentenek azok a modellek is, amelyeken van visszafolyásgátló.

A meleget.hu weboldalon információkat szerezhetünk azzal kapcsolatban is, hogy az adott termék melyik zajossági osztályba tartozik. A zajcsökkentő elemeknek az a feladatuk, hogy minél halkabbá tegyék a zuhanyzást. A kád csaptelep ára igen változatos, tehát számoljunk utána annak, hogy mennyi pénzt tudunk szánni a beszerzésére. A legolcsóbb termék körülbelül 12 ezer Forintba kerül, míg a legdrágább típusért 32 ezer Forintot kell fizetni. Az akciók figyelése révén sok pénzt tudunk megspórolni. A termékek többsége azonnal megrendelhető, de a speciális típusok esetében várnunk kell néhány napot a legyártásra.

A vásárlók tapasztalatai alapján a futár 1-2 munkanapon belül megérkezik a csomaggal. A kád csaptelep várhatóan igen sokáig üzemképes lesz, a remek alkatrészeinek köszönhetően. Ezenkívül a webshopban másfajta szaniterek megvásárlására is sor kerülhet, hiszen a kínálatban vannak még zuhanyszettek, ivókutak, mosogatói csaptelepek, illetve további kiegészítők is. Az épületgépészet témakörében szinte bármilyen terméket meg lehet találni. Továbbá a weblap foglalkozik még a napenergia felhasználásával, a klímákkal, a vízmelegítőkkel és az energetikai tanúsítványok kiállításával is. Az sem jelent gondot, ha a kád csaptelep beszereléséhez akarunk szerszámot venni, mert itt ebben az esetben is meg fogjuk találni a számításunkat.