Olcsó a zene online előfizetéssel

Régen mondhatni, hogy elég körülményes volt a zenehallgatás. Volt idő, amikor el sem tudtuk volna képzelni, hogy magunkkal vigyük kedvenc számainkat és ezeket hallgassuk a munkában, a buszon vagy sportolás közben. Csak otthoni környezetben, a rádióból vagy valamilyen eseményen hallgathattunk zenét a bakelitlemezes korszakban.

Mindenhol szól a zene online

Mára pedig már itt van a zene online felületeken is. Amikor kezdtek megjelenni a kazetták, akkor már könnyebbé vált a másolás is, és megjelentek a hordozható Walkman-ek, amit a Sony-nak sikerült felfuttatnia olyan eredményesen, hogy ezt a márkanevet azóta is gyűjtőnévként használják. Minden amibe audio kazettát lehet helyezni és hordozható az walkman. Azonban ennek a korszaknak is leáldozott, amit a Disc Man kellett volna felváltson, de ez egy elég rossz koncepciónak számított, mert a CD-k hamar karcolódtak, viszonylag nagy volt, hamar lemerült és a rázkódást sem bírták. Még mindig inkább otthon és buliban volt előnyös zenét hallgatni. A zene online még nem volt elérhető olyan formában, mint ma. Az mp3-al azonban kezdett elterjedni az online zene is. Előbb csak letöltögette mindenki a kedvenc számait, amit egyszerűen felmásolhatott egy lejátszóra.

Ez végre kicsi volt és praktikus. Vihettük magunkkal a lejátszási listákat ahová csak akartuk. De manapság már is kihalófélben van, hiszen az okostelefonokkal mindenkinek van internethozzáfáráse. A zene online hallgathatóvá vált. Nem kell keresgélni, mert a világ összes száma elérhető a YouTube-on, iTunes-on, Spotify-on vagy a Play Music-on. Végre olyan szolgáltatások, amik jól működnek és nem kerül sokba az előfizetés. A zene online elérhető minden platformon, ezért használhatjuk ezeket az alkalmazásokat Androidon, iOS-en és Windows-on is. Minek töltenénk meg az adathordozóinkat felesleges fájlokkal, amiket egy idő után már úgysem fogunk hallgatni, amikor a zene online egyszerűen elérhető bárhonnan, csupán internet kapcsolat szükséges hozzá. Már az sem jelent nagy kiadást, hogyha külföldre utazunk, mert a zene online így is elérhető lesz és az adatforgalmi díjak is egyre alacsonyabbak lesznek.