Számtalan érv szól az energiatakarékos elektromos konvektor mellett

Egyre többen adnak esélyt az árammal történő fűtésnek. Számtalan opció közül lehet ekkor válogatni. Az egyik legkorszerűbb és egyben legtisztább az energiatakarékos elektromos konvektor. De miért is éri meg ezt választani? Mi teszi annyira népszerűvé ezt a terméket? Nem egy sima fali fűtőtestről van szó, és nem is egy fűtőpanelről.

Az energiatakarékos elektromos konvektor lényege, hogy az nem fűt és nem is ad le sugárzó hőt. De akkor, hogy melegíti fel az otthont? A siker titka a konvekciós működési elvben rejlik. A konvektor elnevezés onnan származik, hogy az ilyen típusú készülékek az úgynevezett konvekciós elvet alkalmazzák. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a berendezés maximálisan ki tudja használni a meleg és a hideg levegő eltérő fajsúlyát.

A konvektor alján helyet kap egy fűtőbetét, amely az alul beérkező hideg levegőt folyamatosan melegíti. Mivel a meleg levegő fajsúlya könnyebb, ezért felfelé kezd áramolni. Végül az energiatakarékos elektromos konvektor elején található rácsokon keresztül kiáramlik, és átadja a helyét a hideg levegőnek.

A konvekciós hőaramlásról többet lehet olvasni a www.epulet-gep-eszet.hu oldalon

A meleg hengerként is ismert konvekciós hőáramlás a lényege az egésznek. Sokkal több információt találnak az érdeklődők a jelenségről az www.epulet-gep-eszet.hu weblapon. A működési elvnek hála a felmelegített levegő eljut a fűtött helyiség minden szegletébe. Továbbá az is lényeges eleme az egésznek, hogy egy végtelen körforgásról van szó, amire szinte mindig számítani lehet. Persze egészen addig tart, amíg a készülékház alján működik a fűtőbetét.