Versek minden alkalomra

Bátran kijelenthetjük, hogy annak a gyereknek, annak az embernek nem lesznek kikristályosodott, saját gondolatai, akik nem olvasnak. Az agy egyik legizgalmasabb trénere lehet, ha minél több versekkel találkozunk.

A versek olvasása ugyanis nem csak az értelmi, de az érzelmi intelligenciát is erősíti, fejleszti, amire a mai fogyasztói társadalomban, a média alapú agymosás legnagyobb szövevényében igenis, kiemelten fontos szerepe van.

Hozzátartozik erkölcsi fejlődésünkhöz, hogy milyen érzelmi intelligenciát fejlesztünk ki önmagunknak: követjük a tömeget vagy olykor megállunk és elgondolkodunk azon, mindez hova, milyen irányba vezet, és esetlegesen képesek vagyunk változni és változtatni.

A versek akarva-akaratlanul ehhez járulnak hozzá. Nincs semmi kétség, ez egy működő és valós dolog, csak sajnos a mai emberek, fiatalok többsége a versek olvasását nyűgnek tartja, illetve csak a könnyen emészthető, egyértelmű mondatokat tudja értelmezni. A metaforák, költői képek világa már sok esetben túlbonyolított, értelmezhetetlen dolognak tűnik. Holott, csak el kellene mélyednünk, és mindenki előtt egy csodálatos világ tárulna fel, ez a versek világa.