A kutya macska összeszoktatás több tényezőtől függ

kutya macska összeszoktatás

A család bővítése új kölyökkutyával mindenkinek izgalmas időszak lehet, de sokszor nehézzé is válhat, ha már vannak házi kedvencek az otthonában. A kutya macska összeszoktatás éppen ezért kiemelten fontos teendő, ha új házikedvencet választ. Gondoskodni kell arról, hogy az újonnan érkezők jól érezzék magukat és a meglévő állatok továbbra is szeretve legyenek.

Van néhány dolog, amit megtehet, hogy megkönnyítse az átállást, mind az új kutya/macska, mind a már a házban lévő állatoknak. Először, ha kellően felkészültünk a kutya macska összeszoktatás témájában, az elősegíti a bemutatkozás gördülékenyebb lebonyolítását.

A másik szempont, amit figyelembe kell venni, amikor új kedvencet viszünk haza, annak biztosítása, hogy a háztartásban lévő állatok és az új kutya/macska, amit behoznak az otthonba, naprakészek legyenek az oltásokkal. Például a kutya bemutatása egy macskának bonyolult lehet, mert a cicák általában szeretik, ha magukra hagyják őket, ezért a kutya macska összeszoktatás nem a legkönnyebb feladat.