Az Amla varázslatos ereje a hétköznapokra

Amla

Vannak olyan gyümölcsök, amelyek sokkal többet rejtenek magukban a felszín alatt. Az Amla indiai egresként is ismert és a fogyasztásával szó szerint kényeztetjük a testet. A belőle készült kapszulák fiatalítják a testet, hála a magas vitamintartalmának, ami igazából mindenkinek jól szokott jönni. A C-vitamin a megfelelő étkezéssel jut a testbe és sajnos gyorsan kiürül, tehát napi szinte pótolni kell a mennyiséget. Az Amla készítmények gondoskodnak erről, miközben az antioxidáns tartalma is említésre méltó.

A tápanyagok könnyen és gyorsan szívódnak fel, ráadásul a gyümölcs fanyarsága miatt nem érzünk azonnali késztetést rohanni a fürdőbe, ami a narancsról és a citromról nem mondható el. Nem véletlen, hogy egyre többen próbálják ki az Amla erejét, ami Indiából származik és végre Magyarországon is fogyasztható. Az immunerősítő hatás a nyári és a téli hónapok alatt is fontos, úgyhogy nyugodtan szedhetjük az év minden napján. Tehát elmondható, hogy szinte vétek lenne kihagyni.

Mit jelent az ayurvédikus gyógyászat?

A legtöbb fogyasztó azért dönt a vásárlás mellett, mert az ayurvédikus gyógynövényről beszélünk, aminek a múltja több mint 5000 évre nyúlik vissza. Ez a holisztikus gyógyászat kategóriájába tartozik, ami nem egyetlen betegséget próbál valamivel kezelni, hanem az egész test jólétét keresi, tehát leginkább az összhangra figyel oda. Ha valaki rosszul érzi magát, akkor az ayurvédikus szakemberek megpróbálják megtalálni a háttérben húzódó okokat, miközben vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal támogatják a testet.

Tény és való, hogy bizonyos betegségeknél szükségünk van az orvosi segítségre, azonban a testi és a lelki jólét sok bosszankodástól megkímél mindenkit. Az ayurvédikus nézetek szerint, erős testben erős lélek lakik, de ehhez mindenre figyelnünk kell. A stressz és a szorongás ugyanolyan rosszak, mint a fejfájás és az álmosság, sokan nem is tudják, hogy mennyi közös van bennük. Ha szeretnénk jól érezni magunkat, akkor próbáljuk ki ezt a holisztikus csodát.