A legkedveltebb karkötő típusok

karkötő

Ékszereket már az ókorban is hordtak és napjainkban is elengedhetetlen kiegészítők. A fő típusaik a fülbevaló, a karkötő és a nyaklánc. Az emberek különböző céllal viselhetnek például egy karkötőt. Lehet szimplán a divat okán hordott darab, de lehet emlék vagy ajándék egy szeretett családtagtól, baráttól és babonából is viselhetjük.

Megszámlálhatatlan változata létezik. Anyagát tekintve az egyszerű piros cérnaszáltól a bőrön és gyöngyökön át a vastag ezüst és arany karperecekig. A karkötők stílusukat tekintve lehetnek egyszerűek és extravagánsak. Tartalmazhatnak feliratokat, köveket, szögecseket és igen elterjedtek napjainkban az úgynevezett charmok is.

A karkötőhöz csatolt lelógó figurákat nevezik így, amely lehet egy betű, állat, növény, de akár a kedvenc mesehősünk miniatűr mása is. Bizonyos darabokat viselhetünk bármilyen öltözethez, de némely karkötő megköveteli az eleganciát. Elegáns lehet egy bizsu is, ám ha amellett döntünk, legyünk körültekintőek. Fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, ami nem vált ki allergiás bőrreakciót. Ajándékba is vásárolhatunk bizsut, de törekedjünk jó minőségűt választani.

A bőrbarát orvosi fém fülbevaló előnyei

A karkötők mellett népszerűek a fülékszerek is. A frizuránkkal együtt az is befolyásolja arcunk megjelenését. Akkor is tudunk mesés darabokat választani, ha a pénztárcánk nem túl vaskos, és nem kell aggódnunk az irritáció felől sem. A megoldás az orvosi fém fülbevaló, amely a ragyogásának köszönhetően meghazudtolja az árát. Azon felül, hogy megszámlálhatatlan változatban kapható, nyugodt szívvel viselhetik a különböző fémanyagokra érzékenyek is.

Ezen tulajdonsága miatt antiallergén ékszernek is hívják. Mi sem bizonyítja a biztonságosságát, minthogy protézisekhez is azonos anyagot használnak az egészségügyben. Az orvosi fém fülbevaló ugyanúgy lehet gyöngyös, kristályos, karika, lógós, mint nemesfém társai. Nagyon sokáig megőrzi a minőségét, tartós, könnyen tisztítható. Magas színtartósság, hő- és korrózióállóság jellemzi. Előnye az is, hogy nem törik, és nem karcolódik olyan könnyen, mint az egyéb fémből készült ékszerek.

A tisztításra is kevesebb időt kell fordítani, nehezebben szennyeződik és színeződik el. Az orvosi fém fülbevaló kiváló ár/érték aránnyal bír. Ebből a nemesacélból nemcsak fülékszerek, de szintúgy nyakláncok, karkötők és gyűrűk is készülnek. Már online is megtalálhatók különböző ékszer webshopokban. A népszerű Swarovski ékszerek is nemesacélból készülnek, tökétes párost alkotnak a híres Swarovski kristályokkal. Igazán lenyűgöző darabokra lelhetünk.