Előnyökkel jár a bojli készítése házilag

bojli készítése házilag

Amikor pontyok fogásáról van szó, akkor egyszerűen kihagyhatatlan csalétek ebből a bojli. Bár már a kereskedelmi forgalomban is széles a kínálat, de ez nem mindig felel meg az elvárásoknak. Szerencsére, a bojli készítése házilag egyszerűen elvégezhető különféle alapanyagokból. Horgászat közben megeshet, hogy valakinek beugrik egy tutinak tűnő ízkombináció.

Amennyiben ilyen nincs a boltokban, akkor érdemes lehet nekilátni a konyhában csodát alkotni. Amire érdemes figyelni, hogy a halak is tanulnak. Ha mindig ugyanolyan típusú csalival lesznek kifogva, egy idő után megeshet, hogy kerülni fogják. Érdemes tehát rendszeresen változtatni az összetételen, méreteken egyaránt. A bojli készítése házilag a komponensesek összegyúrásából, formázásból, főzéséből, szárításából tevődik össze. Mindezek után már csak a tesztelés következik.

Melyek az igazán ideális horgász lámpák?

Ahhoz, hogy sikerüljön megfogni a kapitális halat, kiváló felszerelésre, remek csalira, az ideális helyre és sok szerencsére lesz szükség. Az sem mindegy, hogy éjjel vagy nappal történik a pecázás. Akik nem riadnak vissza a szúnyogoktól, gyakran sötétedés után ragadnak botot, főként a nyári hónapokban. Ilyenkor viszont szükség van a horgász lámpák fényére.

Igen széles a választék ezen a területen, de van néhány alapvető dolog, amire megéri figyelni. Az első és legfontosabb a fényerő. Ha túl kicsi, akkor semmire sem lehet vele menni. Ennél fogva csak olyan horgász lámpák az ideálisak, amelyek 80 lumennél többet adnak le. A színspektrum szintén jelentőséggel bír, akárcsak a felfogatás módja, valamint a vízállóság.

Hogyan történjen a horgász csizma kiválasztása?

A pecázás során, a sikert gyakran a minőségi felszerelések nyújtják. Ennek megfelelően egyáltalán nem mindegy, hogy a horgász csizma előnyei megmutatkoznak-e vagy sem. A kényelem döntő jelentőségű, ugyanis csak úgy lehet a fogásra koncentrálni, ha közben nem kell küzdeni az elemekkel. Gyakran be kell menni a vízbe, illetve nedves helyeken sétálni.

Vizes kövek, fatörzsek jelenthetnek akadályt, amikre jó időben felkészülni. A tökéletes horgász csizma teljesen vízálló, a talpa remekül megtapad a csúszós felületeken és lehetőleg melegen tartja a lábat. Van ennek olyan változata, mint a melles csizma, amivel derékig lehet begázolni a tóba, amennyiben a szerelék beragad vagy a környezeti viszonyok úgy követelik meg.

Praktikus horgász lámpák a sikeres fogásért

Bármilyen meglepő, de léteznek olyan színt kibocsájtó horgász lámpák, amelyek képesek vonzani a halakat. Valójában a rovarokat csalogatják a fénysugár forrásához és ezen keresztül keltik fel a vízi élőlények figyelmét. Ebből a szempontból, a zöld spektrum az, ami nyerő lehet. A bogarak ezeket kedvelik, amire pedig gyűlnek a ragadozóhalak.

Amikor a horgász lámpák vásárlása történik, akkor kapjon döntő figyelmet a rögzítés módja! A fejlámpák hihetetlenül praktikusak, akárcsak a nyakra illeszthető változatok. A zseblámpa sem rossz választás, de ezt mindig le kell majd tenni, amikor mindkét kézre szükség van. Fontos a teljesítmény és vízzel szembeni védettség. A LED kivitelek hosszú élettartammal rendelkeznek és kis energiát fogyasztanak, ami különösen előnyükre válik.