A merevfalú medence szakszerű telepítése

Könnyedén összeállítható medence

Itt a nyár, irány a strand! Vagy inkább mégsem?! A merevfalú medence segítségével bárki megteremtheti magának és az egész családjának a saját, privát Aqua Parkját, ahol egy idegennel sem kell osztoznia a hűsítő élvezetekben. Nagy luxusnak számított valaha az, amikor egyeseknek a hátsó udvaron gyümölcsfák és nyugágy helyett, egy szép, nagy ásott medence terebélyesedett el.

Ez azonban még ma is így van, hogyha figyelembe vesszük, hogy milyen költségekkel jár a kialakítása a merevfalú medencével szemben, amiből egyébként léteznek olyan változatok is, amiket a földbe lehet süllyeszteni, hogyha a kedvünk úgy kívánja. De ha nem szeretnénk, hogy szezonon kívül is foglalja a helyet, akkor egyszerűen szét lehet szedni és el lehet tenni.

A tárolása kevés helyen is megoldható. Ha már meghívtuk a vendégeket hétvégére sütögetni egy kicsit, akkor még gyorsabban fog menni a merevfalú medence összeállítása. Természetesen a karbantartásról sem szabad megfeledkezni, ami nagyjából a víz tisztántartásában ki is merül. Külön is be lehet szerezni, de a legtöbb esetben a merevfalú medencékhez jár egy keringető és egy szűrőrendszer is, ami benne van az árban. Ezen kívül néhanapján nem árt a vegyszeres tisztítás is, különösen az esős időszakban.

De ha nem szeretnénk együtt úszkálni mindenféle bacilussal és kórokozóval, akkor használaton kívül egyszerűen csak fedjük le a merevfalú medencét, mert így nem fognak belehullani a falevelek, ágak, bogarak stb. Azért, hogy a merevfalú medence nyújtotta kényelem felhőtlenül élvezhető legyen, elő kell készíteni a talajt a telepítéshez. Csakis egyenes talajra vagy homokágyra érdemes telepíteni, különben szakadás következhet be.