A múltbeli szeretők hatalma

szerető

A világban mindig voltak feleségek és szerelemből tartott asszonyok, akik a férfiak kegyeit keresték. A szerető szó nem olyan régen terjedt el a köztudatban, eleinte főleg kurtizánként volt ismert. Ezek az udvarban élt hölgyek néha ugyanolyan fontosak voltak, mint a nemes hölgyek és sokszor ennek megfelelően bántak velük.

Miért? Erre nagyon egyszerű a válasz. A hatalom miatt! Valamiért a férfiak mindig több hatalmat kaptak, királyként uralkodtak, földesurak voltak, birtokok felett rendelkeztek. Ha nekik nem tetszett valami vagy valaki, akkor azonnal tettek ellene. A szeretők csoportjába azok a hölgyek tartoztak, akik valamiért megtetszettek a nemeseknek, így sokkal magasabb pozícióba kerültek.

Nem szabad őket prostituáltnak titulálni, mivel tilos volt nekik mással megosztani az ágyukat, csak és kizárólag az urukkal lehettek együtt. Ez elsőre talán furcsán hangzik, azonban a hölgyeknek is több hatalmat adott, így biztonságban lehettek a többiekkel szemben. A szeretőnek nem kellett dolgoznia, szabadon mászkálhatott az udvarban, csak akkor kellett mennie, amikor az ura hívta.

A feleségek általában tudtak a szerető létezéséről, de a legtöbben elnézték a jelenlétüket, mivel a saját pozíciójukat féltették. Persze a hölgyeket sem kell félteni, hiszen férfi szeretők is léteztek, bár ők jobban elbújtak a figyelő szemek elől, mivel kevésbé volt felkapott a jelenlétük. A szeretők állandóan gondoskodtak arról, hogy a nemesek ne egymást tépjék, bár az életük néha tragikus módon ért véget.