A polctartó rendkívül masszív

polctartó

A lakásban sok kisebb személyes tárgy van, amelyek tárolása némi gondot okoz. Itt jön képbe a polctartó, ami a dolgainak helyet adó felületek rögzítésére szolgál. A konzol anyagát tekintve lehet fa vagy fém. Méret szerint óriási a választék, így biztosan ráakad arra, amelyikkel eléri a célját.

Mindegyik variációról elmondható, hogy rendkívül stabil, hiszen meg kell felelnie a biztonsági követelményeknek. A fém mellett, hatalmas népszerűségnek örvend a fa konzol is. Általában nyers fenyőből vagy bükkfából készül. A polctartó felszerelésekor érdemes néhány fontos tényezőt szem előtt tartani. Mielőtt lyukakat fúrna a falba, győződjön meg arról, hogy a fúrás helyén nem haladnak víz-, gáz- vagy elektromos vezetékek.

Erre a célra vásárolhat egy speciális elektronikus érzékelőt, aminek a segítségével gyerekjáték megtalálni a falban a csövek és a kábelek útvonalát. Minél nagyobb a tartandó felület, annál nagyobb csavart használjon a polctartó felhelyezésekor! Ha követi a használati útmutatót, akkor biztosan nem ütközik akadályokba.