A vonzó kinézettel rendelkező sziget elszívó

Napjainkban az eltérő felhasználási igényeknek megfelelően, egyre többféle és változatos modellel rukkolnak elő a gyártók. Fontos tudni, hogy pontosan milyen környezetben kerül felhasználásra a sziget elszívó.

A kályha fölé felfüggesztve elszívja a kellemetlenné váló ételszagokat, amivel ennek hiányában megtelne az egész lakás. A ma létező lakások közül nem sok az olyan, ami úgy lett kialakítva, hogy megfelelő módon áramoljon át a levegő a szellőztetés során, így a sziget elszívó nélkül még kitárt ablakokkal is nehezen jut ki a sütéssel-főzéssel járó ételszag.

Többféle kiszerelésben is elérhetőek a mai páraelszívók, így ha véletlenül nincs lehetősége elvezetni a csövet, mert például rossz helyre áramolna, a kiválasztott típusnak megfelelő szén filterrel felszerelve is kérheti a szerkezetet, így recirkulációs módban működtetve, hiszen ugyanúgy beteljesíti célját.

Némelyik sziget elszívó modell olyan szűrőkkel működik, amelyek a mosógépben is tisztíthatóak. 20 000 Ft érték felett a sziget elszívó kiszállítása nem terheli a vásárlót.